top of page
 • Jeg skal leie bil. Hvor finner jeg dere?
  Du finner oss på møteplass i parkeringshuset. Trykk på linken her, og se video, så er det lettere å finne oss :-) HVORDAN FINNE OSS ? Trykk på tekst
 • Jeg skal hente bil, men finner dere ikke.
  Er du på riktig plass. Klikk på linken og følg beskrivelse . HVORDAN FINNE OSS ? trykk på teksten. Vent noen minutter. Våre folk er ofte ute med kunder, og leverer eller henter bil. Fortsatt ikke dukket opp? Send en sms til + 0034 722 51 83 77. IKKE RING. Dersom fortsatt ikke kontakt, så er vi nok uten dekning. Da kan du prøve 0047 46906041- Men kun dersom andre nummer ikke virker. Har det gått en time? Da er nok sjansen stor for at noe har skjedd, og vi ikke har notert deg. Det er selvsagt beklagelig, og skal ikke skje. Og har ikke skjedd hittil. Men ikke stress. Ta et bilde av stedet du er på, slik at du kan bevise at du er der. Ta taxi til din ferie bolig. Vi dekker taxi dersom du har ventet på oss på riktig plass. Straks vi leser meldingen, så vil vi ta kontakt med deg. Vi kommer da dagen etter med bil til deg. På din ferie adresse. Dersom en slik katastrofe skjer, så er vi veldig lei for det. Men har heldigvis ikke opplevd det hittil.
 • Jeg lurer på om bilen er klar til jeg kommer ?
  IKKE RING . Dersom du har fått kontrakt og faktura, så er du notert. Dersom du har bildeling, så har vi bekreftet dine uker på mail. Dersom vi har bekreftet, så trenger du ikke sjekke.
 • Mitt fly er endret
  IKKE RING. Send oss en mail med nye tider. Så bekrefter vi, og alt er ok.
 • Jeg har landet. Skal jeg ringe noen ?
  Nei , du skal bare gå til vårt møtepunkt. HVORDAN FINNE OSS - www.costablancaholidayservice.com
 • Jeg skal returnere bil. Hvor finner jeg dere ?
  Når du kjører inn på flyplassen, så følger du skilting "DEPARTURE " . Oppe ved departure, er det 2 felt. Velg feltet med bommer. Det kalles 10 minutters parkering/express parkering. Kjør inn der. Våre ansatte finner dere . ( DU SKAL IKKE I PARKERINGSHUS ). Ligger bare 30-40 meter fra der dere traff vår representant. klikk gjerne denne linken om du er usikker: finn oss på flyplassen .
 • Jeg skal levere bil, men finner dere ikke.
  VI HAR ALDRI UNNLATT Å DUKKE OPP TIL RETUR, MEN DETTE ER BACKUP DERSOM DU SKULLE BLI DEN FØRSTE. Vent minst 15 minutter. Vi har travle dager, og kanskje er vi med kunde som tar lengre tid enn planlagt. Dersom vi ikke har dukket opp, så kan kontakte oss med en sms til + 0034 722 51 83 77. IKKE RING. KUN SMS. Fortsatt ikke kontakt med oss etter 30 minutter ? da kan du gjøre følgende: Parkere på 10 minutters parkeringen, lag en liten glipe på førersiden, lås dør og putt nøkkel inn glipen på vindu. Ta bilde av der bilen står og send til 0034 722 51 83 77 Men kun dette dersom vi ikke har dukket etter 30minutter.
 • Jeg skal returnere bil, men er for seint ute.
  Dersom du ikke får svar fra oss, så følger du anvisning i punktet over, og kjører til våre plasser. Ikke tid til å kjøre til våre plasser? parkere på 10 minutters parkeringen, lag en liten glipe på førersiden, lås dør og putt nøkkel inn glipen på vindu. Ta bilde av der bilen står og send til 0034 722 51 83 77. Vi tar ikke ansvaret da det var du som kom for seint.
 • Det er kommet øko soner i Spanske byer. Hva gjør jeg ?
  De nye øko sonene gjelder bare byer med over 50 000 innbyggere. Og bare i de inderste sonene i de aktuelle byene. Du vil se skilting før du kjører ulovlig inn. Bilen du leier, vil ha et øko merke. nederst i høyre hjørne på frontruten. den forteller hvilket merke din bil har. Stort sett vil det bare være hybrid/el biler helt inderst i byene. Byer mer restriksjoner vil være: Alicante-Torrevieja-Valencia-Elche-Torrent-Origuela-Benidorm- Madrid-Barcelona, og noen storbyer til. Bruk sunn fornuft, så går det bra. Her kan du dobbelt sjekke hvilket oblat din bil har: https://sede.dgt.gob.es/es/vehiculos/distintivo-ambiental# - legg inn bilnr og trykk på knappen, så kommer oblatet opp. Vil du lese om sonene ? Trykk på linken : Spain Environmental Zones | Travel Information December 2022 Det dukke opp apper etter hvert som viser om man har lov og kjøre, og hvor man kan kjøre. Uansett gjelder regelen: Vær føre var. Er du usikker, så spør du. Får du ikke svar, så parkerer du utenfor sone og tar taxi inn dit du skal. Du som fører må dekke bøter .
 • Jeg har fått bil, men parkeringslappen virker ikke i utkjørsel.
  Vi styrer ikke parkeringshuset, så dette må dere ordne med dem som driver parkeringen. Hjelpr ikke å ringe oss. Gjør det enkelt, og trykk calling knappen i bommen( telefon knapp ). Si at billett er betalt og virker ikke. De slipper dere da normalt ut. Dersom du har brukt mer enn 20 minutter, så er billetten ugyldig. Da bare går du i en automat, og betaler billetten på nytt. Vi beklager at vi ikke kan løse det fra vår side, men billetter er parkeringsselskapets eiendom og de bestemmer.
 • Bilen har fått en skade.
  IKKE RING. Send en sms med bilde av skade, så fikser vi det når bilen kommer i retur. 0034 722 51 83 77 .Dersom bilen er kjørbar, så bruker du den bare videre. Dersom bilen ikke er kjørbar, så ringer du veihjelp. De frakter bilen til verksted, og du tar taxi hjem. Betingelser og veiledning ligger på nettsiden vår. Bilen skal fraktes til Talleres Vicente, Av. de Illice, 9, 03320 Torre del Pla, Alicante, Spania https://goo.gl/maps/1y5Ct9PTaDcizQ6y9 Full veiledning: UTSATT FOR UHELL ? - www.costablancaholidayservice.com
 • Batteriet er flatt og virker ikke
  Slikt kan skje i Spania. Mye aircon, og kanskje små, korte kjøreturer. Dersom batteri blir utladet, så ring veihjelp. Veiledning her UTSATT FOR UHELL ? - www.costablancaholidayservice.com . Veihjelp vil komme og starte bilen. Dersom batteri er ødelagt, så kjører du innom nærmeste verksted og bytter batteri. Jeg refunderer kostnaden umiddelbart. Dersom de ikke får start på bilen, så følger du med kranbilen til nærmeste verksted. Det er inkl i veihjelp.
 • Bilen kan ikke kjøres
  Ring veihjelp. UTSATT FOR UHELL ? - www.costablancaholidayservice.com De kommer og henter bilen. Bilen skal fraktes til Talleres Vicente, Av. de Illice, 9, 03320 Torre del Pla, Alicante, Spania https://goo.gl/maps/1y5Ct9PTaDcizQ6y9
 • En lyspære, vindusvisker eller annet blir ødelagt
  Bare kjør innom nærmeste verksted eller bensinstasjon. Få det skiftet, så refunderer vi. Synd om vi skal måtte sende inn en mann og bruke 5-6 timer totalt på noe dere kan ordne på 10 15 minutter.
 • Aircondition virker ikke lengre
  Kjør innom et verksted, og få dem til å etterfylle gass. Det går mye fortere enn om vi skal hente bilen. Vi refunderer selvsagt utgiften. Synd om vi skal måtte sende inn en mann og bruke 5-6 timer totalt på noe dere kan ordne på 10 15 minutter.
 • Bilen varsler lavt olje nivå
  Peile olje. Dersom lite olje, så fyller dere litt olje( kjøp på stasjonen) . Vi refunderer. Spør på stasjonen hvilken olje dere kan kjøpe. KUN OM DERE VET HVA DERE GJØR. Dersom dere ikke kan peile olje- spør på en bensinstasjon om de kan gjøre det for dere. Alle sjåfører skal kunne peile olje. Så dersom dere ikke kan dette, så klarer dere å få noen til å fikse. Synd om vi skal måtte sende inn en mann og bruke 5-6 timer totalt på noe dere kan ordne på 10 15 minutter.
 • Motor symbol i display
  Helt ufarlig lys. Har kun med avgasser å gjøre, og er ufarlig å kjøre med. Vi fikser det når du leverer bilen i retur.
 • Bilen gir varsel om diesel partikkel filter
  Dette kan kjøres med inntil bilen returneres. Vi fikser det når bilen leveres tilbake.
 • Kan andre kjøre bilen ?
  Send en mms med bilde av vedkommenes førerkort til 0047 46906041. Vedkommende kan kjøre bilen straks bilde er sendt. Dere trenger ikke vente på svar fra oss. UNNTAKET er dersom vedkommende tidligere har fått beskjed om at de ikke får leie bil av oss, eller kjøre bil hos oss. Da vet de allerede at de ikke får lov. Kjøring da vil være uten gyldig forsikring. Dersom du ikke har fått slikt varsel tidligere, så er forsikring gyldig bare du har førerkort.
 • Jeg trenger større/mindre bil
  Send oss en mail til harasoer@gmail.com . så svarer vi deg som best vi kan.

SAMME SVAR FINNER DU UNDER HER

 

 

Driften av Costa Blanca Holiday Service, er basert på kontakt via sms, mail og meldinger via Facebook.

Dersom noe skulle skje og dere MÅ ha noe fikset, så sender dere sms til 0034 722 51 83 77 -IKKE RING.
Grunnen til at vi ber dere sende sms, og ikke ringe, er at vi har 2000 kunder i året, og det tar tid å sitte i telefonen. Da er det bedre å ha en skriftlig kommunikasjon på mail eller sms, slik at vi husker beskjeden, eller du kan vise til en melding dersom noe skjer.

Dersom vi ikke svarer, så velger dere løsning under her, som matcher problemet ditt best.

Det er kommet øko soner i Spanske byer. Hva gjør jeg ?

 

 • De nye øko sonene gjelder bare byer med over 50 000 innbyggere. Og bare i de inderste sonene i de aktuelle byene.
  Du vil se skilting før du kjører ulovlig inn.

 • Bilen du leier, vil ha et øko merke. nederst i høyre hjørne på frontruten. den forteller hvilket merke din bil har.

 • Stort sett vil det bare være hybrid/el biler helt inderst i byene.
   

 • Byer mer restriksjoner vil være:  Alicante-Torrevieja-Valencia-Elche-Torrent-Origuela-Benidorm- Madrid-Barcelona, og noen storbyer til.

 • Bruk sunn fornuft, så går det bra.
   

 • Her kan du dobbelt sjekke hvilket oblat din bil har:

  https://sede.dgt.gob.es/es/vehiculos/informacion-de-vehiculos/distintivo-ambiental/index.html  - legg inn bilnr og trykk på knappen, så kommer oblatet opp.

 • Vil du lese om sonene ?  Trykk på linken :
  Spain (urbanaccessregulations.eu) 

  Spain Environmental Zones | Travel Information December 2022  

   

 • Det dukke opp apper etter hvert som viser om man har lov og kjøre, og hvor man kan kjøre.

 • Uansett gjelder regelen: Vær føre var. Er du usikker, så spør du. Får du ikke svar, så parkerer du utenfor sone og tar taxi inn dit du skal. Du som fører må dekke bøter .

Jeg skal leie bil. Hvor finner jeg dere?
 

Jeg skal returnere bil. Hvor leverer jeg bil ?
 

 • Når du kjører inn på flyplassen, så følger du skilting "DEPARTURE " . Oppe ved departure, er det 2 felt. Velg feltet med bommer. Det kalles 10 minutters parkering/express parkering. Kjør inn der. Våre ansatte finner dere . ( DU SKAL IKKE I PARKERINGSHUS ).

 • Ligger bare 30-40 meter fra der dere traff vår representant.
Jeg skal returnere bil, og finner dere ikke :

 • VI HAR ALDRI UNNLATT Å DUKKE OPP TIL RETUR, MEN DETTE ER BACKUP DERSOM DU SKULLE BLI DEN FØRSTE.
  Vent minst 15 minutter. Vi har travle dager, og kanskje er vi med kunde som tar lengre tid enn planlagt.
  Dersom vi ikke har dukket opp, så kan kontakte oss med en sms til 0034 722 51 83 77. IKKE RING. KUN SMS.
  Fortsatt ikke kontakt med oss etter 30 minutter ?
  da kan du gjøre følgende:
  1. parkere på 10 minutters parkeringen, lag en liten glipe på førersiden, lås dør og putt nøkkel inn glipen på vindu. Ta bilde av der bilen står og send til 0034 722 51 83 77.
  Men kun dette dersom vi ikke har dukket etter 30minutter.
  Eller.

Jeg skal returnere bil, men er for seint ute:

 • Dersom du ikke får svar fra oss, så følger du anvisning i punktet over, og kjører til våre plasser.
   

 • Ikke tid til å kjøre til våre plasser? parkere på 10 minutters parkeringen, lag en liten glipe på førersiden, lås dør og putt nøkkel inn glipen på vindu. Ta bilde av der bilen står og send til 46906041. Vi tar ikke ansvaret da det var du som kom for seint.

Jeg skal leie bil, og finner ikke kontakt person:

 • Er du på riktig plass. Klikk på linken og følg beskrivelse . HVORDAN FINNE OSS ?   trykk på teksten. 

 • Vent noen minutter. Våre folk er ofte ute med kunder, og leverer eller henter bil.

 • Fortsatt ikke dukket opp?  Send en sms til 0034 722 51 83 77. IKKE RING. Dersom fortsatt ikke kontakt, så er vi nok uten dekning.

 • Har det gått en time? Da er nok sjansen stor for at noe har skjedd, og vi ikke har notert deg. Det er selvsagt beklagelig, og skal ikke skje. Og har ikke skjedd hittil. Men ikke stress.
  Ta et bilde av stedet du er på, slik at du kan bevise at du er der. Ta taxi til din ferie bolig. Vi dekker taxi dersom du har ventet på oss på riktig plass. Straks vi leser meldingen, så vil vi ta kontakt med deg.
  Vi kommer da dagen etter med bil til deg. På din ferie adresse.
  Dersom en slik katastrofe skjer, så er vi veldig lei for det. Men har heldigvis ikke opplevd det hittil.

Jeg har nettopp fått bil, og parkeingslappen virker ikke i utkjørsel:

 • Vi styrer ikke parkeringshuset, så dette må dere ordne med dem som driver parkeringen. Hjelpr ikke å ringe oss. Gjør det enkelt, og trykk calling knappen i bommen( telefon knapp ). Si at billett er betalt og virker ikke. De slipper dere da ut.

 • Dersom du har brukt mer enn 20 minutter, så er billetten ugyldig. Da bare går du i en automat, og betaler billetten på nytt.

Jeg lurer på om bilen er klar til jeg kommer :

 • IKKE RING . Dersom du har fått kontrakt og faktura, så er du notert.
  Dersom du har bildeling, så har vi bekreftet dine uker på mail. Dersom vi har bekreftet, så trenger du ikke sjekke.

Mitt fly er endret:

 • IKKE RING. Send oss en mail med nye tider. Så bekrefter vi, og alt er ok.

Bilen har fått en skade:

 • IKKE RING. Send en sms med bilde av skade, så fikser vi det når bilen kommer i retur. Dersom bilen er kjørbar, så bruker du den bare videre.
  Dersom bilen ikke er kjørbar, så ringer du veihjelp. De frakter bilen til verksted, og du tar taxi hjem. Betingelser og veiledning ligger på nettsiden vår.

 •  Bilen skal fraktes til Talleres Vicente,  Av. de Illice, 9, 03320 Torre del Pla, Alicante, Spania    https://goo.gl/maps/1y5Ct9PTaDcizQ6y9   

 • Full veiledning:
  UTSATT FOR UHELL ? - www.costablancaholidayservice.com

   

Batteriet er flatt:

 • Slikt kan skje i Spania. Mye aircon, og kanskje små, korte kjøreturer. Dersom batteri blir utladet, så ring veihjelp. Veiledning her UTSATT FOR UHELL ? - www.costablancaholidayservice.com  .  Veihjelp vil komme og starte bilen. Dersom batteri er ødelagt, så kjører du innom nærmeste verksted og bytter batteri. Jeg refunderer kostnaden umiddelbart. Dersom de ikke får start på bilen, så følger du med kranbilen til nærmeste verksted. Det er inkl i veihjelp.

Bilen kan ikke kjøres:

Det har gått en lyspære, vindusvisker eller annet enkelt:

 • Bare kjør innom nærmeste verksted eller bensinstasjon. Få det skiftet, så refunderer vi. Synd om vi skal måtte sende inn en mann og bruke 5-6 timer totalt på noe dere kan ordne på 10 15 minutter.

Bilen har ikke aircon som virker lengre:

 • Kjør innom et verksted, og få dem til å etterfylle gass. Det går mye fortere enn om vi skal hente bilen. Vi refunderer selvsagt utgiften. Synd om vi skal måtte sende inn en mann og bruke 5-6 timer totalt på noe dere kan ordne på 10 15 minutter.Bilen har gitt varsel om lavt olje nivå:

 • Peile olje. Dersom lite olje, så fyller dere litt olje( kjøp på stasjonen) . Vi refunderer. Spør på stasjonen hvilken olje dere kan kjøpe.

 • Dersom dere ikke kan peile olje- spør på en bensinstasjon om de kan gjøre det for dere. Alle sjåfører skal kunne peile olje. Så dersom dere ikke kan dette, så klarer dere å få noen til å fikse.
  Synd om vi skal måtte sende inn en mann og bruke 5-6 timer totalt på noe dere kan ordne på 10 15 minutter.

Det har kommet et varsel i kontrollpanel med symbolet for motor:

 • Helt ufarlig lys. Har kun med avgasser å gjøre, og er ufarlig å kjøre med. Vi fikser det når du leverer bilen i retur.

Det har kommet varsel i display at partikkel filter er tett/ må skiftes:

 • Dette kan kjøres med inntil bilen returneres. Vi fikser det når bilen leveres tilbake.

Jeg har landet, skal jeg ringe noen ?


Jeg har fått besøk, og andre skal kjøre bilen:

 • Send en mms med bilde av vedkommendes førerkort til +47 46906041.

Vedkommende kan kjøre bilen straks bilde er sendt. Dere trenger ikke vente på svar fra oss. UNNTAKET er dersom vedkommende tidligere har fått beskjed om at de ikke får leie bil av oss, eller kjøre bil hos oss. Da vet de allerede at de ikke får lov. Kjøring da vil være uten gyldig forsikring.
dersom du ikke har fått slikt varsel tidligere, så er forsikring gyldig bare du har førerkort.

Jeg trenger en større bil/ mindre bil :

SEND EN FORESPØRSEL PÅ LEIEBILVi svarer alltid innen 24 timer. Dersom du ikke ser svar fra oss, så sjekk din SPAM mappe. Da har vi trolig havnet der.Eller send mail direkte til harasoer@gmail.com

Takk for innsendingen din!

bottom of page