Betaling av parkeringsbot i Spania?

Heldigvis er det enkelt å gjøre opp for seg ved feilparkering i Spania. Parkeringsboten i Spania ligger på rundt 70€ til 90€ avhengig av område og by. Dersom du står parkert for lenge på en parkeringsplass så er det ingen grunn til panikk. Ta med deg parkeringsboten og konvolutten til parkeringsautomaten, og trykk på anulación. Deretter betaler du beløpet som du får oppgitt på displayet (ca 6€). Så tar du kvitteringen som skrives ut, og legger den i konvolutten sammen med parkeringsboten. Hele konvolutten stikker du så inn i brevsprekken som du finner øverst på parkeringsautomaten.

Det finnes også en app som heter “Telpark”. Laster du ned denne appen og skriver inn registreringsnummeret på bilen, velg du “Denuncias” og parkeringsboten din søkes opp. Nå kan du betale boten med kort.

Parkeringsregler i Spania

Parkeringsreglene i Spania er klare. På gul oppmerking er det forbudt å parkere. På hvit oppmerking er det gratis, mens man må betale for å stå på blå parkering i gatene. Hvis man ikke betaler får man en bot tilsendt i posten, etter først å ha fått en informasjon om dette festet til bilen.

Har man derimot betalt avgift, men står lenger enn tiden på billetten viser, legger parkeringsvaktene en lapp på bilen. På denne lappen står det at man kan gå i alle parkeringsautomatene å gjøre opp for den tiden man skylder i parkeringsavgift – og så er saken ute av verden.

GRUA er tauebiler som fjerner alle feilparkerte biler og transporterer de til den kommunale inntauingshallen i byen. For å få ut bilen må du betale til GRUA for arbeidet, og dersom politiet har vært involvert i borttauingen må du betale en bot til de også. I de fleste tilfeller vil man kun få en bot hvis man har feilparkert, men hvis bilen din forstyrrer annen trafikk blir den tauet bort.KILDE:   leiebilispania.no